این غذا از جمله غذاهای محبوب تایلندی می باشد که در دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا هم به گونه های متفاوت طبخ می شود. این غذا به ذایقه ایرانی بسیار نزدیک و در عین حال غذایی خوش خوراک است.
مواد لازم برای 6 نفر
سینه مرغ: 1 عدد، خرد شده (به دلخواه می توان گوشت یا میگو را جایگزین کرد)
هویج کوچک: 3 عدد، نگینی خرد شده
پیاز: 1 عدد بزرگ، خرد شده
سیر: 2 حبه، ریز شده
گوجه فرنگی متوسط: 3 عدد، نگینی خرد شده
سویا سس :به مقدار لازم
پودر فلفل قرمز: به مقدار لازم
ساقه پیازچه: به مقدار لازم
تخم مرغ: 4 عدد
سرکه: 5 قاشق غذاخوری
برنج دم کرده: 5 پیمانه
طرز تهیه
مرحله 1 - سیر را در کمی روغن تفت دهید، سپس سینه خرد شده مرغ را افزوده و با هم سرخ کرده تا پخته شود.
مرحله 2 - به ترتیب سویا سس، هویج، پیاز، سرکه، فلفل قرمز و تخم مرغ را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا تخم مرغ ها خوب با مواد مخلوط شود.
مرحله 3 - گوجه ها را به مواد اضافه کنید. لازم به ذکر است که مواد بایستی فقط تفت داده شود که سبک شود و نیازی به سرخ کردن آن ها نیست.
مرحله 4 - برنج را به مخلوط مواد بیافزایید و تفت دهید و در صورت نیاز سویا سس بیشتری بریزید تا برنج کاملا قهوه ای شود.
مرحله 5 - در آخر پیازچه را افزوده و غذای آماده شده را در ظرف مورد نظر سرو نمایید. این غذا معمولا با لیموترش تازه و خیار سرو می شود.
سس سویا
سس سویا یا به زبان ژاپنی شویو نوعی سس تیره رنگ است که از دانه های گیاه سویا تهیه می شود. این سس شورمزه بوده و در آشپزی کشورهای خاور دور همچون چین و ژاپن کاربرد فراوانی دارد و از آن برای مزه دار کردن سوپها , مارینیدها , انواع گوشت , ماهی , سبزیجات و دیگر سس ها استفاده می شود. سس سویا می تواند غلیظ و پر رنگ و یا رقیق و کم رنگ باشد . سس های سویای کم رنگ معمولا شورتر از انو اع تیره رنگشان هستند و می توان از آنها در غذاهایی که نمی خواهند رنگشان تیره شود استفاد ه نمود.